COM ET RALLES?

Imagina que tens instal·lat un disc dur on, durant tota la teva existència, el vas omplint de les paraules que et dius i que et diuen les persones importants de la teva vida.

La força d’aquestes paraules i la seva vibració és el que fa que siguis i actuïs d’una manera o d’una altra. Totes aquestes paraules acumulades queden retingudes en el teu inconscient i et recorden, de tant en tant, com n’ets d’afortunada o d’imperfecta. Et diria, sense por d’equivocar-me, que la majoria d’aquestes paraules no estan gaire a favor teu.

Em sap greu dir-te que la persona que més et critica, més et jutja i pitjor et ralla, ets tu mateixa. Sí, tu, amb aquesta exigència i aquesta perfecció que no aconsegueixes mai assolir i que tu mateixa t’has imposat. I creus que has d’actuar així per ser estimada i acceptada pel teu entorn o per la societat.

No vull semblar antipàtica, però és així: la que més et castiga ets tu.

Quantes vegades t’has dit (i aquí convé ser molt sincera amb tu mateixa):

– “Som un desastre.”

– “No acab mai les coses.”

– “Ningú em vol”

– “No canviaré mai.”

– “Ni tan sols som capaç de…”

– “Estic grassa.” Etc.

Si no ho fas, la meva enhorabona. No fa falta que llegeixis més.

Tot açò, l’únic que fa és sabotejar-te, fer-te mal. És com si t’estiguessis fustigant amb un fuet. Aquests judicis ens mantenen en permanent descontent, perquè mai no serem tan bons, bells i exitosos com s’espera de noltros, o com pensam que hauríem de ser.

Tinc una bona notícia per a tu:

Ja ets totalment perfecta, tal com ets ara mateix!!!

I si, de cop, decideixes treure’t aquest llistó d’exigència i comences a descobrir en què ets realment bona i ho aprofites? I si, per fi, deixes de lluitar per ser tan bona en altres facetes que encara no domines?

Comença per rallar-te bé, per estimar-te. En tost de dir-te: “som un desastre”, prova amb: “estic millorant una mica cada dia”. En tost de: “no puc” o “no ho aconseguiré mai”, et dius: “encara no ho he aconseguit, però ho faré”. En tost de disculpar-te per arribar tard, agraeix que t’hagin esperat.

On poses el focus, poses la teva energia, i la seva vibració fa que n’atreguis més. Per tant, on poses tu el focus?

Hola, ¿necesitas ayuda?